Panedemi sürecinde ihracata devam eden Sakaryalı firma Optimak STU grubuna dair bir inceleme.
2012 Yılında Kuruldu
2012 yılında kurulan ve faaliyet alanını “hat sonu uygulamaları” olarak isimlendiren Optimak STU; 18’İ mühendis, 9’u tekniker ve 6’sını da teknisyenlerin oluşturduğu, toplamda 110 kişilik bir ekip ile faaliyetlerine devam ediyor. Kolileme, paletleme, streç sarma makineleri gibi üretim alanıyla Sakarya’dan dünyaya makine ihraç eden Optimak STU, 2012 yılından bu yana kısa sürede önemli bir ivme yakaladı.
Robotik Gelişme
Firma, Robotik gelişmelere önem verilmesi ve ülkemizin robotik konusunda gelişimine katkı sağlamak için TÜBİTAK MAM’ın ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın kurmuş olduğu Robotik Kümelenme gruplarında da önemli bir rol oynadı.
Otomasyon Sistemlerine İhtiyaç Duyuluyor
Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, Pandemi sürecinde üretime ara vermeden ihracat geliştirdiklerini ifade etti. Açıklamalarda bulunan Kulak, “Sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı, bir arada bulunmanın risk haline geldiği, tüketicinin önceliğinin hijyen olduğu bu dönemde otomasyon sistemleri kaçınılmaz çözüm haline gelmiştir. Öngörülemeyen talep artışını karşılamaya çalışan firmaların her konuda yanındayız.” İfadelerini kullandı.
Milli Teknoloji, Yerli Üretim, Yerli Üretici
Yerli üretimin önemini vurgulayan Tansel Cavit Kulak, “Makine ihtiyacı, mühendislik çözümleri, servis hizmeti gibi alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreç bize yerli ve milli üretimin önemini bir kez daha kanıtlamış oldu. İthal ürünlerin ülkemize girişinin olmadığı, olsa da hizmet alma noktasında sorunlar yaşanılan bu süreçte yerli üretimin ve yerli üreticinin öneminin daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Optimak STU grubu, Erenler’de yer alan 3 Bin metrekarelik çalışma alanlarında milli teknoloji için üretmeye devam ediyor. Bu çalışmalar sonucu Sakarya’dan dünyaya açılan ihracat kapılarının artması bekleniyor.